woensdag 9 april 2008

Constructie Reynaers Ramen - Ramalux

Zoals gepland beginnen ze Donderdag 10/4/2007 met het plaatsen van de ramen. We hebben hier heel lang moeten op wachten het lang duurde voordat de aannemer de dorpels goed had gelegd. Maar eindelijk is het zover. Het glas zal pas voor maandag 14/4 zijn, samen met de garagepoort.

Gisteren zijn we dan ook een kijkje mogen gaan nemen bij Ramalux zelf, om te zien hoe ze onze ramen maken. Is wel eens intressant. De meesten zien hun ramen pas als ze worden geleverd. Wij hebben nu ze nu ook eens kunnen zien terwijl ze worden gemaakt (foto's zulen we zo snel mogelijk op de site zetten). Het zag er allemaal goed uit. De hoeken zijn zoals beloofd opgelijmd. Wat mij wel opviel is dat de hef-schuiframen (TLS110) niet zo heel veel naar boven worden opgehoffen bij het openen. Bij de oude hef-schuiframen is dat 0,5 tot zelf een centimeter. Bij de nieuwe blijkt dat maar enkele milimeter te zijn.
Ook de thermische onderbreking blijkt beschermd te zijn met hard plastic te zijn. Ik dacht altijd dat je de rubber zou zien zitten, maar dat blijkt dus niet het geval.
Tenslotten de voordeur. Deze is een vlakke plaat met daarin 8 kleine melkglaasjes. Jammergenoeg blijkt het hierdoor onmogelijk te zijn om tussen de 2 alumimum platen isolatie te plaatsen. Dit zou niet stevig genoeg zijn. Daarom wordt hier gebruik gemaakt van een dikke multiplex (hout) die bekleed wordt met de 2 aluminium panelen. Hopelijk compenseert dit de isolatiewaarde niet al te veel. Van zodra ik hierover meer informatie heb zal ik deze posten. Nu is het uitkijken naar donderdag. We hebben speciaal een dag verlof genomen zodat we de eerste dat van ramen plaatsen kunnen bijwonen, dus hier kan je wel een hoop foto's van verwachten.

Labels: ,