dinsdag 8 april 2008

Infoavond Zonne-Energie

Gisteravond was er een infoavond over zonne-energie, georganiseerd door onze sanitair 'installateur' Torre Moerman (http://www.torremoerman.be).
Was op zich wel intressant, al wist ik al bijna alles van wat men vertelde. We waren wel nogal verast van de opkomst. Ik schat zo'n 70 mensen. Blijkbaar denken de mensen toch nog aan het milleu, al vrees ik dat de meeste daar vooral zaten om te zien hoe ze geld konden besparen. Op zich niets mis mee.
De presentatie over de PV-zonnepanelen besloot met een berekening die beweerde dat je voor ongeveer 145 euro per jaar, gedurende 5 jaar PV-zonnepanelen op uw dak kan leggen. Dit door het aangaan van een lening, die grotendeels zou terugbetaald worden door subsidies. Wat men er echter niet heeft bij vermeld, dat je die subsidies pas achteraf krijgt, en dus de eerste jaren het geld zelf moet voorschieren. Desalnietemin lijkt het wel heel intressant, alleen zal het iets voor later zijn. Momenteel is al ons geld nodig voor de bouw. Over enkele jaren kunnen we dan zien, als de subsidies (vooral de 'Groene Stroom Certificaten') er no zijn om dan eventueel PV-zonnepanelen bij te leggen.

PS: Er zijn nog 1 infoavond (15/4) in zwijnaarde, voor de geïntresseerden.

Labels: