vrijdag 26 oktober 2007

Nieuwe foto's

Eindelijk zijn nog eens nieuwe foto's...
Men is eindelijk begonnen aan de gevel. Ondanks het feit dat het op sommige momenten wel redelijk opschiet, zijn er momenten waarop het echt niet vooruit gaat.

Hopelijk zijn de metselwerken snel gedaan, zodat aan de rest kan worden begonnen, nu al 2 maand over tijd.

Hier zijn de nieuwe foto's.

Labels:

woensdag 26 september 2007

Er komt schot in

Er begint eindelijk schot te komen in de ruwbouw werken. Na enige grote veranderingen in de managementstructuur van ons aannemersbedrijf is men de laatste 2 weken eindelijk met een grotere groep en zonder onderbreking (behalve vanwege het slechte weer) terug beginnen metsen. Als gevolg zijn alle binnenmuren gemetst en is men eindelijk begonnen aan de buitenmuren. Zelf hebben we ook niet stilgezeten en hebben bijna alle spouw isolatie geplaats.
Onze vakantie zit er echter bijna op. We zullen dus geen continue controle meer kunnen uitvoeren op de werken. Ook mijn vader zal een weekje verlof nemen, waardoor de mannen een weekje zonder controle zullen moeten doorwerken.

Zie hier voor de nieuwe foto's (week 17-20)

Labels:

zaterdag 8 september 2007

Nieuwe foto's

We hebben weer eventjes tijd gevonden om de laatste foto's online te zetten (zie foto's ruwbouw).
Tussendoor is een deel van de isolatie geplaatst, de predallen op het eerste verdieping geleverd en zijn we begonnen met het inslijpen van de elektriciteit.

Labels: ,

woensdag 8 augustus 2007

Dakpannen

Het kiezen van dakpannen was een moeilijke bevalling voor ons. Dakpannen was iets waar we eigenlijk nog niet bij stil hadden gestaan.
In de meetstaat van de architect waren standaard sneldek (beton) pannen voorzien. We hadden echter gehoord en gelezen dat sneldekpannen snel last hebben van mos-groei. Aangezien we echter zoveel mogelijk gebruik willen maken van regenwate is die mosgroei dus echt iets wat we willen beperkt houden.
Dus gingen we op zoek naar kleidakpannen. Initieel leken de pannen voor ons allemaal een beetje op elkaar.
We wouden geen platte pannen. Na veel rondkijken, is de beslissing eindelijk genome. We gaan voor 'de klassieke' stormpan - Koramic Pottelberg 44 antraciet.
De kleur is 'antraciet engobe', niet zo blinkend als zwart geglazuurde, maar toch redelijk glad tegen het mos.

Labels: ,

dinsdag 7 augustus 2007

Opnieuw begonnen

Vandaag is men opnieuw begonnen, na 4 weken stilstand (1 week regen, 3 weken bouwverlof).
Ze hebben 3 balken gegoten, en mogen zal men er nog een gieten. Daarna kunnen de predallen komen. Hopelijk gaat het een beetje vooruit nu, want we hebben in September velof genomen om sanitair en elektriciteit in te slijpen.

Labels:

dinsdag 26 juni 2007

Bouwproblemen -> Stress !!

De bouwwerken gingen goed vooruit vorige week. Iets te goed bleek echter dit weekend. Na grondig nameten van de muren door ons, bleek dat er toch heel wat muren verkeerd waren. Sommige afmetingen zijn wel 45 cm verschil met wat op plan staat. Afbreken dus en opnieuw beginnen (gelukkig niet alles). Ook hebben we gemerkt dat ons huis enkele centimeters kleiner zal worden dan op plan, wegens foute plaatsing van de eerste rij stenen.

We wisten dat er bij het bouwen altijd wel iets fout loopt, maar we hadden niet verwacht dat het zo snel al ging zijn.

Labels: ,

dinsdag 15 mei 2007

Begin graafwerken

Vanaf nu denken (hopen) we dat het snel zal gaan, aangezien ze gisteren begonnen zijn met de graafwerken.
De 2 regenputten (2x 7.500 ipv 1x10.000 op aanraden van de aannemer) zijn reeds gestoken, en een deel van de garage is reeds 80cm diep uitgegraven. Foto's volgen zo snel mogelijk...

Labels: ,

maandag 14 mei 2007

Ze zijn begonnen

Vrijdag, 1,5 week later dan gepland, zijn ze begonnen met het uitzetten van ons huisje. Hopelijk zal alles nu snel gaan, en beginnen ze vandaag met de graafwerken. Terwijl zijn wij nog op zoek naar mensen voor buitenschrijnwerk, dak timmerwerk en dak leggers. Ook zijn we reeds beginnen zoeken naar bezetters. Het moeilijkste momenteel lijken echter wel mensen vinden die tijd hebben om op tijd het daktimmerwerk uit te voeren.

We hebben nog geen tijd gehad om foto's op de site te plaatsen (wegens te druk met de trouw van een goede vriend en vriendin). Van zodra we tijd vinden, zetten we de foto's online.

Labels: ,

maandag 23 april 2007

Bouwaanvraag goedgekeurd

Hoera, we hebben onze bouwvergunning gekregen. Net op tijd eigenlijk want de aannemer wil 2 mei starten met de werken.

Labels: ,

maandag 2 april 2007

Aannemer gevonden

We hebben (waarschijnlik) een aannemer gevonden. Hij is wel van Nieuwpoort, maar da's op zich maar een half uurtje rijden. Ze zouden deze maand nog kunnen beginnen, maar dan wel maar vanaf 20 april want dan hebben we pas onze bouwaanvraag. Hierdoor komt alles in een stroomversnelling. Er moet tegen dan nog heel veel gebeuren. Nieuwe aangepaste en verbeterde meetstaat/offerte, onderhandelen over prijs, verbeteren en laatste aanpassingen aan plan, opstellen aannemersovereenkomst, ... Ook moeten de wijzigingen aan ons keukenuitsprong nog naar de gemeente ter goedkeuring.
Er moeten ook nog verschillende belangrijke beslissingen genomen worden zoals : Kruipkelder of opvullen boven de diepe funderingsplaat, 1 regenwaterput van 10 000 liter of 2 van 7 500, waar moeten de afvoeren worden voorzien, ...
En tussen door moeten we nog op zoek naar goede en 'betaalbare' ramenleverancier. We moeten nog beslissingen nemen over ventilatie, elektricitie(Domotica), verwarming. En ook voor die 3 laatste op zoek naar leveranciers.
En tussendoor ook nog vrijgezellendag, oprit leggen, sociale verplichtingen. Het begint dus druk te worden.

Labels: ,

dinsdag 13 maart 2007

Berekening algemene funderingsplaat

Vandaag hebben we na één maand wachten eindelijk de resultaten van de berekening van de vloerplaat door de Ingenieur. Deze stelt voor (als gevolg van het slechte draagvermogen van de grond) een vloerplaat van 30cm dik te gieten. Tot zover niets nieuws. Maar hij stelt ook voor om deze vloerplaat op een diepte van -80cm te starten, zodat de nood voor een vorstrand wegvalt. Ook heeft dit als voordeel dat we de afvoeren, ventilatie, enz. kunnen voorzien na de ruwbouw. We moeten we dan wel 55cm opvullen tussen de funderingsplaat en de pur isolatie, vloerverwarming, chappe en vloertegels.
Ook hebben we redelijk wat ijzeren bewapening nodig in de vloerplaat, zal nog een zwaar werk worden.

Labels: , ,