maandag 4 mei 2009

Update

Waar hebben we ons de laatste weken mee bezig gehouden?
- De grondwerken in de tuin zijn achter de rug. 1dagje met de kraan en enkele vrachtwagens extra aarde had alles op ge juiste hoogte gebracht. Dan nog 1 dagje drainage buizen leggen waarna we meer dan een week tijd nodig hadden om de grond mooi vlak te krijgen en gras te zaaien. Zodat we uiteindelijk ook de haag konden planten. Nu maar wachten tot alles begint te groeien.
- Afwerken van de elektriciteits voorzieningen.
- De trapleuning is geplaatst. Na maanden geduld heeft Grillaer eindelijk de trapleuning komen plaatsen. Mooi werk.
- De badkamer is bijna volledig afgewerkt. Alles is betegeld. Nu nog de definitieve kleur verf op plafond en plaasen van het badkamer meubel en dan zal de badkamer onze eerste kamer zijn die voor 100% is afgewerkt.


Waar houden we ons de volgende weken mee bezig?
- Bijwerken herstellen van bezetwerk in de hal. Waarna we de muren kunnen uitplamuren en verven.
- Plaatsen deuren in WC, Hal, Wasplaats en garage.
- Plaatsen vensterbanken in de slaapkamers
- aanvoeren van grind voor op de oprit.
- Maken van inmaakkasten.

Labels: ,

vrijdag 13 juli 2007

Na regen komt....

Het is hier weer eventjes stil geweest.
De reden...
Ten gevolge van het slecht lezen van het plan en het slechte nameten waren enkele muren verkeerd gezet. Eerst zaten ramen en deur verkeerd (maar liefst 45cm), daarna bleek ook nog de muur schuin te staan en dat de garage maar liefst 13cm smaller was dan voorzien op plan.
Het feit dat de plannen nog muren en afmetingen bevatte met 6cm isolatie welke nu is gewijzigd in 8cm kan niet de enige reden geweest zijn.

Gelukkig is door de fantastische contole, nametingen en supervisie van Rudi's vader lijkt nu alles toch nog goed te komen.
Momenteel staan alle binnenmuren beneden en zijn ze begonnen met het gieten van de balken boven de vensters.
Jammergenoeg is het bouwverlof dus zal alles 3 à 4 weken stil liggen.

Gedurende deze periode kunnen wij 'rustig' verder nadenken over sanitair (welke ketel, bad, ...), elektriciteit (waar komen welke schakelaars/stopcontacten), hoe onze badkamer indelen. En natuurlijk ook het uitgraven van de riolering en regenwater buizen.

De foto's worden, van zodra we weer eventjes tijd hebben, op de site geplaatst.

Update : Foto's hier online.

Labels:

dinsdag 26 juni 2007

Bouwproblemen -> Stress !!

De bouwwerken gingen goed vooruit vorige week. Iets te goed bleek echter dit weekend. Na grondig nameten van de muren door ons, bleek dat er toch heel wat muren verkeerd waren. Sommige afmetingen zijn wel 45 cm verschil met wat op plan staat. Afbreken dus en opnieuw beginnen (gelukkig niet alles). Ook hebben we gemerkt dat ons huis enkele centimeters kleiner zal worden dan op plan, wegens foute plaatsing van de eerste rij stenen.

We wisten dat er bij het bouwen altijd wel iets fout loopt, maar we hadden niet verwacht dat het zo snel al ging zijn.

Labels: ,

maandag 14 mei 2007

Ze zijn begonnen

Vrijdag, 1,5 week later dan gepland, zijn ze begonnen met het uitzetten van ons huisje. Hopelijk zal alles nu snel gaan, en beginnen ze vandaag met de graafwerken. Terwijl zijn wij nog op zoek naar mensen voor buitenschrijnwerk, dak timmerwerk en dak leggers. Ook zijn we reeds beginnen zoeken naar bezetters. Het moeilijkste momenteel lijken echter wel mensen vinden die tijd hebben om op tijd het daktimmerwerk uit te voeren.

We hebben nog geen tijd gehad om foto's op de site te plaatsen (wegens te druk met de trouw van een goede vriend en vriendin). Van zodra we tijd vinden, zetten we de foto's online.

Labels: ,

maandag 2 april 2007

Aannemer gevonden

We hebben (waarschijnlik) een aannemer gevonden. Hij is wel van Nieuwpoort, maar da's op zich maar een half uurtje rijden. Ze zouden deze maand nog kunnen beginnen, maar dan wel maar vanaf 20 april want dan hebben we pas onze bouwaanvraag. Hierdoor komt alles in een stroomversnelling. Er moet tegen dan nog heel veel gebeuren. Nieuwe aangepaste en verbeterde meetstaat/offerte, onderhandelen over prijs, verbeteren en laatste aanpassingen aan plan, opstellen aannemersovereenkomst, ... Ook moeten de wijzigingen aan ons keukenuitsprong nog naar de gemeente ter goedkeuring.
Er moeten ook nog verschillende belangrijke beslissingen genomen worden zoals : Kruipkelder of opvullen boven de diepe funderingsplaat, 1 regenwaterput van 10 000 liter of 2 van 7 500, waar moeten de afvoeren worden voorzien, ...
En tussen door moeten we nog op zoek naar goede en 'betaalbare' ramenleverancier. We moeten nog beslissingen nemen over ventilatie, elektricitie(Domotica), verwarming. En ook voor die 3 laatste op zoek naar leveranciers.
En tussendoor ook nog vrijgezellendag, oprit leggen, sociale verplichtingen. Het begint dus druk te worden.

Labels: ,

woensdag 27 september 2006

Planning problemen

Vandaag stond er een artikel in de standaard over 'Ongeziene bouwwoede in Vlaanderen' Daarin staat : 'Wie nu op zoek gaat naar een aannemer, mag van geluk spreken als die binnen zowat een jaar kan beginnen' en 'De kans is zelfs behoorlijk groot dat de werf pas begin 2008 van start kan gaan.'.

Onze plannen om begin volgend jaar tot mid volgende jaar te starten zullen dus niet doorgaan. Donderdag hebben we een afspraak met de architect. Zullen hem maar zeggen dat hij mag beginnen zoeken naar aannemers.

Mocht het echt zo lang duren, denk ik eraan om zelf te starten.

Labels: