donderdag 28 juni 2007

Hoe 'De Wijngaard' vinden

Google maps lijkt heel up-to-date te zijn.
Hier kan je reeds op google-maps 'De Wijngaard' in Knesselare vinden.

Labels:

dinsdag 22 mei 2007

Eerste foto's

De eerte foto's staan online, zie hier.
Aangezien ze enkel begonnen zijn met de grondwerken is er nog niet zo heel veel te zien.

Labels: ,

maandag 18 december 2006

Sonderingsverslag

Sinds enkele dagen hebben we het sonderingsverslag. De resultaten zijn jammergenoeg niet zo goed. Bijkbaar is de weestand van de grond niet zo goed en worden we aangeraden om gebruik te maken van een algemene vloerplaat met vorstrand. De algemene vloerplaat zou de differentiële zetting kunnen opvangen en de vorstrand dient om het geheel te funderen op vorstvrije diepte.
Het grote nadeel is echter dat volgens onze architect zo'n vloerplaat moet worden berekend door een Ingenieur Bouwkunde, en dit zou ongeveer 1250 euro (excl. btw) extra kosten (samen met de berekening van de predallen). Da's weer een grote hap uit ons budget. Dringend tijd om weer een offertes aan te vragen dus...

Mischien is Remo (http://www.foundations.be/nl/fundalgemeen.asp) ook een optie? Beweren slechts 15% duurder te zijn dan fundering op staal en ondergronds metselwerk. En bevat ook nog eens 30 cm Ismo isolatie.

Labels:

vrijdag 1 december 2006

Sondering

Vandaag zijn ze begonnen met de groepssondering in de Wijngaard. Op de loten van de 11 'buren' die gereageerd hebben op onze brief voor een gegroepeerde sondering zal vanaf vandaag op 3 punten een 10 ton sondering gebeuren. Doordat we met zo'n grote groep zijn hebben we de prijs kunnen beperken tot ongeveer 270 euro (excl. btw) ipv. 450 euro (excl. btw) - met dank aan de sonderingsfirma Labo DeVlieger uit Knokke.

Labels:

maandag 11 september 2006

Asfalt

Vandaag is de staat voor ons stukje grond gelegd.

Labels:

woensdag 30 augustus 2006

Informatie avond

Gisteravond was het informatie avond over de verkaveling 'De wijngaard'. Om 8u werden we op het gemeentehuis verwacht. Bij binnenkomst kreeg iedereen zijn naam en lotnummer opgekleefd zodat het makelijker was om uw buren te vinden. Na presenaties van Veneco over de bouwvoorschriften, de heemkundige kring over de keuze van de naam 'De wijngaard' en de politie over inbraakpreventie, was het tijd voor een drankje, en het zoeken wie er nu juist naar wie woont.Blijkbaar kunnen we nog problemen krijgen met het huidige plan van ons huis, aangezien platte daken niet worden toegestaan. Hopelijk kunnen we toch onze bouwaanvraag erdoor krijgen met behulp van artikel 49 dat afwijkingen op het BPA toestaat. We zijn dan ook niet de enige die zo'n plat dak zullen hebben.Ook weten we nu welk huisnummer we krijgen. Ons toekomstig adres wordt 'De wijngaard nr 23'.

Labels:

zaterdag 26 augustus 2006

Eerste laag asfalt

De eerste laag asfalt ligt er eindelijk. Nu wachten op de definitieve laag.

Labels:

maandag 7 augustus 2006

Hoeveel grond hebben we gekocht

Nu we de compromis hebben ondertekend vroegen we ons af, wat hebben we nu eigenlijk gekocht.
Wel, in artikel 552 van het Burgelijke wetboek staat het volgende:

De eigendom van de grond bevat in zich de eigendom van hetgeen op en onder de grond is.
De eigenaar mag op de grond naar goeddunken planten en bouwen, behoudens de in de titel Erfdienstbaarheden of grondlasten gestelde uitzonderingen.
Onder de grond mag hij naar goeddunken bouwen en graven en uit die gravingen alle voortbrengsels halen die zij kunnen opleveren, behoudens de beperkingen voortvloeiende uit de wetten en verordeningen betreffende de mijnen en uit de wetten en verordeningen van politie.

Met andere woorden is alle grond onder, en de lucht boven ons stukje bouwgrond van ons.

Dit betekend:
- de oppervlakte van onze bouwgrond is 821,71m²
- De diameter van de aarde is 12 756 km aan de evenaar, 12 714 km tussen de polen, dus bij ons zal dat ongeveer 12 735 km zijn.

Dat zou betekenen dat we ongeveer 1 744 079 475 m³ aan grond hebben gekocht.

Dan valt de prijs toch wel reuze mee ;-)

Labels:

vrijdag 7 juli 2006

De Compromis

We hebben de compromis. Gedaan met het s'nachts liggen piekeren als we de bouwgrond nu hebben of niet. Nu kunnen we beginnen met de volgende stappen. 29 Augustus is er nog een informatieavond in het gemeentehuis. Daarna mogen we onze bouwaanvraag indienen. Jammergenoeg is ook het bouwverlof begonnen, waardoor de architecten allemaal in verlof zijn. We zullen dus pas in augustus kunnen beginnen met de architect.

Labels:

donderdag 6 juli 2006

Wachten op de compromis

Gisteren was de compromis voor onze bouwgrond nog steeds niet toegekomen.
Vandaag dan toch maar nog eens naar Veneco gebeld. Blijkbaar had de uitwerking van de verdelings akte iets langer geduurd, en was deze pas dinsdag verwerkt.
Ze hebben mij belooft dat de compromis nu ten laatste maandag in de bus zal zitten.
Nog eventjes vol ongeduld afwachten dus.

Labels:

vrijdag 30 juni 2006

Buren

Deze avond zijn we nog eens enkele foto's gaan nemen op onze 'hopelijk' toekomstige bouwgrond. We waren echter niet alleen. Er waren nog mensen aan het kijken. Blijkbaar zelfs een koppel dat waarschijnlijk onze rechtstreekse buren worden. Heel toffe mensen. We waren al direct plannen aan het maken voor grote buurtfeestsen en BBQ's.

Labels:

vrijdag 5 mei 2006

Hoera, we hebben een optie!

Goed nieuws van Veneco.

We hebben een aankoopoptie voor lot 12. Een hoeklot met een benaderende oppervlakte van 831 vierkante meter, tegen een redelijk prijs. Het is niet onze eerste keuze, de orientatie is noord, noordwest, en het is een hoeklot, maar als we in Knesselare iets nieuws willen bouwen is er niet veel keuze, en het kan veel slechter!

Er zijn wel nog bijkomende kosten zoals opmetingskosten, een deel van de kosten voor de verdelingsakte, notaris- en registratiekosten. Geen idee hoeveel de opmetingskosten en kosten voor de verdelingsakte kunnen bedragen.

Men belooft ons dat in juni 2006 en na het bekomen van de toelating tot verkoop van de gemeente, de verkoopsovereenkomst zal worden overgemaakt.

Onze droom heeft weer kans op slagen!

Labels:

dinsdag 2 mei 2006

Slecht nieuws

Weer een brief van Veneco.
Ze hebben onze voorkeur ontvangen, maar we voldoen niet aan de voorgelegde eisen in verband met het inkomen. Onze dromen breken als glas...

Er zijn wel nog 6 loten vrij en mogen nogmaals de keuze maken, de 1e keuze is voor inwoners en gewezen inwoners van Knesselare.

Aangezien er nog meer aanvragen zijn dan de nog beschikbare loten zullen ze ook rekening houden met de ontvangst van het 2de inschrijvingsformulier.

We verwachten dat we toch niets zullen krijgen, maar hebben niets te verliezen dus proberen we het maar.

We kiezen als volgt:
  1. lot 11
  2. lot 12
  3. lot 34
Om toch maar zo snel mogelijk te zijn (je weet nooit) besluit ik het document zowel op de post te doen (prior) als op het werk door te faxen.

Labels:

maandag 6 maart 2006

Keuze bouwgrond

Eindelijk is het zover, we mogen onze voorkeur van bouwlot doorgeven.
We moeten wel voldoen aan de eisen van minimum en maximum inkomen, dus ook een kopie van het aanslagbiljet van de inkomsten van 2003 meesturen.
Aangezien Annelies nog maar sinds Februari is afgestudeerd en werkt, is ons inkomen in 2003 dus niet toereikend. We beslissen dan maar om bij de aangifte nog een extra briefje te schrijven met een schets van onze situatie en hopende dat ze daar rekening mee houden.
Ook krijgen de mensen die reeds 10 jaar in Knesselare wonen of gewoond hebben voorang.

Alle eisen en meer informatie is te vinden in het Gemeentelijk infoblad van maart-april 2006.

Onze top 3 is :
  1. 31
  2. 19
  3. 38
Hier is ook het verkavelingsplan :

Op hoop van zegen...

Labels:

dinsdag 3 januari 2006

Vertraging

Vandaag weer een brief van veneco ontvangen. Met het oog op de winterperiode hebben ze eerst de riolerings werken van de H. Sakramentstraat aangepakt. De werken in de verkaveling zijn dus uitgesteld.

Sinds september zijn er ook archeologen aan het werk in de verkaveling, en hebben ze waardevolle vonsten gedaan die werden voorgesteld op een perconferentie 21-12-2005.

Het tijdsverlies door het slechte winterweer bedraagt nu 2 maand waardoor de geplande verkoop van de gronden is verschoven van april tot eind juni 2006.

De concrete voorwaarden voor het toewijzen van de verkaveling en meer informatie over de opgragingen zal worden vermeld in het Gemeentelijk infoblad eind februari. De gemiddelde prijs zal ongeveer 125 euro per vierkante meter bedragen. Valt nog goed mee.

Labels:

dinsdag 13 december 2005

Archeologische opgravingen

Men heeft archeologische opgravingen uitgevoerd op onze toekomstige bouwgrond. Blijkbaar heeft er een Romeinse Vestiging gestaan. Zie hier voor meer informatie.

Labels:

maandag 8 augustus 2005

Op de lijst!

Vandaag hebben we een brief ontvangen van Veneco, met de bevestiging dat we op de lijst van geïntresseerden voor de verkaveling tussen de Nieuwstraat, H. Sakramentstraat en de Kouter te Knesselare staan.

10/06/2005 werd de openbare aanbesteding voor de wegen- en rioleerwerken gestart.
Deze werken zouden 65 werkdagen duren. Dus wachten maar.

Labels: