maandag 4 mei 2009

Update

Waar hebben we ons de laatste weken mee bezig gehouden?
- De grondwerken in de tuin zijn achter de rug. 1dagje met de kraan en enkele vrachtwagens extra aarde had alles op ge juiste hoogte gebracht. Dan nog 1 dagje drainage buizen leggen waarna we meer dan een week tijd nodig hadden om de grond mooi vlak te krijgen en gras te zaaien. Zodat we uiteindelijk ook de haag konden planten. Nu maar wachten tot alles begint te groeien.
- Afwerken van de elektriciteits voorzieningen.
- De trapleuning is geplaatst. Na maanden geduld heeft Grillaer eindelijk de trapleuning komen plaatsen. Mooi werk.
- De badkamer is bijna volledig afgewerkt. Alles is betegeld. Nu nog de definitieve kleur verf op plafond en plaasen van het badkamer meubel en dan zal de badkamer onze eerste kamer zijn die voor 100% is afgewerkt.


Waar houden we ons de volgende weken mee bezig?
- Bijwerken herstellen van bezetwerk in de hal. Waarna we de muren kunnen uitplamuren en verven.
- Plaatsen deuren in WC, Hal, Wasplaats en garage.
- Plaatsen vensterbanken in de slaapkamers
- aanvoeren van grind voor op de oprit.
- Maken van inmaakkasten.

Labels: ,

dinsdag 24 maart 2009

Status Badkamer - Fotovoltaische zonnepanelen

Het is niet omdat de site niet altijd up-to-date is, dat we in de tussentijd stil hebben gezeten.
Een van de laatste 'Grote' werken 'De Badkamer' begint langzaamaan af te raken. Het duurt iets langer dan verwacht, maar het zal echt wel een pareltje worden, al zeggen we het zelf.

We hebben ook beslist om snel nog werk te maken van het leggen van Fotovoltaische zonnepanelen. Het idee hadden we al langer, maar gezien men volgend jaar de groenstroom certificaten willen verminderen gaan we deze investering dus iets sneller moeten maken. Gezien de beperkte ruimte op ons dak (er liggen namelijk al 4 vacuum collectoren op) zullen we maar 12 panelen van 230 Watt piek kunnen leggen. Al bij al geeft ons dit toch een opbrengst van ongeveer 2400 KWh per jaar. Volgens onze berekeningen zouden we de investering op ongeveer 7 jaar terug hebben verdiend, en zouden we na 20 jaar ongeveer 20.000 euro verdiend hebben op onze panelen. Geen slechte investering zou ik zo zeggen. Tevens zorge onze panelen er ook voor dat onze EPB E waarde ver onder de 60 gaat, waardoor we hier ook nog eens kunnen genieten van een korting op onze onroerende voorheffing gedurende 10 jaar.
Voor het plaatsen van de zonnepanelen doen we beroep op onze sanitair man 'Torre Moerman'. We houden jullie hierover zeker op de hoogte en eens de panelen er liggen hopen we dat de energieopbrengst live via onze site te volgen is.

Labels: , ,