dinsdag 28 juli 2009

Eindverklaring EPB

Juist één jaar nadat we zijn verhuisd is eindelijk de EPB aangifte ingediend. Doordat onze bouwaanvraag nog was aangevraagd in 2006 hadden wij gelukkig ook 1 jaar de tijd om deze in te dienen. Vanaf 2007 is dat slechts 6 maanden. Echter omdat we reeds waren verhuisd voordat alles was afgewerkt (zijn eigenlijk nog steeds bezig) zou het voor ons onmogelijk geweest zijn om de aangifte in te dienen 6 maand na ingebruikname. Ook hebben we van die extra 6 maanden gebruik gemaakt om onze PV-zonnepanelen te plaatsen waardoor we een heel lage E waarde konden bekomen.

Onze definitieve K en E waarden zijn:
K : 33
E : 38

Deze waarden zijn toch goed voor een Laag energie woning zonder dat dit bij de start van ons bouwverhaal het doel was.
Doordat we de E waarde onder de 40 zijn kunnen gaan, genieten we vanaf nu ook nog eens 10 jaar van 40% korting op onze onroerend voorheffing.

Labels: ,

Eérste 1000kwh opbrengst

Vandaag hebben onze zonnepanelen voor het eerst 1000 kwh opgebracht, en dit na 79 dagen.
Dit waren echter wel tijdens de zonnigste maanden van het jaar.

Heb ze maar direct ingebracht op de VREG website, nu maar wachten op de goedkeuring en de 450 euro die op onze rekening gestort zal worden.

Labels: ,

dinsdag 30 juni 2009

Hosting problemen (2)

Afgelopen dagen was onze site weer eens onbereikbaar. De reden was blijkbaar dat onze hosting provider (FH50) ermee gestopt is. Dan maar op zoek gegaan naar een andere Gratis privider en bij 'http://www.noadsfree.com/' terecht gekomen. Het is niet zo makelijk een gratis provider te vinden wetende dat de onze site nu toch als een 300 MB groot is en het verkeer vlot boven de 15GB per maand gaat. Hopelijk houden we het deze keer langer vol.
Ik hoop ook dat alles er nu terug correct opstaat. Indien dit niet het geval is, kunnen jullie het ons altijd laten weten.
Onze excuses van de reclame (Googla Adsense) die op sommige pagina's verschijnt, dat is een cadeautje van de provider.

Labels:

woensdag 13 mei 2009

PV Zonnepanelen

Sinds 9/05/2009 liggen er 12 Photovoltaische zonnepanelen op ons dak. 1 dag later dan verwacht omdat door de harde wind het te gevaarlijk was om de panelen naar boven te sleuren. We zetten de foto's zo snel mogelijk online. Hier (http://www.solarlog-home.eu/anneliesrudi) kunnen jullie alvast de opbrengste online meevolgen.

Labels: , ,

maandag 4 mei 2009

Update

Waar hebben we ons de laatste weken mee bezig gehouden?
- De grondwerken in de tuin zijn achter de rug. 1dagje met de kraan en enkele vrachtwagens extra aarde had alles op ge juiste hoogte gebracht. Dan nog 1 dagje drainage buizen leggen waarna we meer dan een week tijd nodig hadden om de grond mooi vlak te krijgen en gras te zaaien. Zodat we uiteindelijk ook de haag konden planten. Nu maar wachten tot alles begint te groeien.
- Afwerken van de elektriciteits voorzieningen.
- De trapleuning is geplaatst. Na maanden geduld heeft Grillaer eindelijk de trapleuning komen plaatsen. Mooi werk.
- De badkamer is bijna volledig afgewerkt. Alles is betegeld. Nu nog de definitieve kleur verf op plafond en plaasen van het badkamer meubel en dan zal de badkamer onze eerste kamer zijn die voor 100% is afgewerkt.


Waar houden we ons de volgende weken mee bezig?
- Bijwerken herstellen van bezetwerk in de hal. Waarna we de muren kunnen uitplamuren en verven.
- Plaatsen deuren in WC, Hal, Wasplaats en garage.
- Plaatsen vensterbanken in de slaapkamers
- aanvoeren van grind voor op de oprit.
- Maken van inmaakkasten.

Labels: ,

Website offline

In het verlengde weekend was onze site weer even onbereikbaar. Onze gratis hosting service zat boven zijn limiet van 6GB datatransfer. Door het groot aantal bezoekers van onze website (we zitten momenteel aan 25 313 bezoekers) vondt onze provider dat dit niet meer paste in hun gratis service en wou ons hiervoor 40 euro aanrekenen. We hebben dan maar besloten om te zoeken naar een alternatief. Dit hebben we gevonden in fh50.com. Deze geven ons semi onbeperkte trafiek en een webspace van 5GB. Hopelijk kan onze website nu toch een meer dan een maand online blijven.

Labels:

dinsdag 24 maart 2009

Status Badkamer - Fotovoltaische zonnepanelen

Het is niet omdat de site niet altijd up-to-date is, dat we in de tussentijd stil hebben gezeten.
Een van de laatste 'Grote' werken 'De Badkamer' begint langzaamaan af te raken. Het duurt iets langer dan verwacht, maar het zal echt wel een pareltje worden, al zeggen we het zelf.

We hebben ook beslist om snel nog werk te maken van het leggen van Fotovoltaische zonnepanelen. Het idee hadden we al langer, maar gezien men volgend jaar de groenstroom certificaten willen verminderen gaan we deze investering dus iets sneller moeten maken. Gezien de beperkte ruimte op ons dak (er liggen namelijk al 4 vacuum collectoren op) zullen we maar 12 panelen van 230 Watt piek kunnen leggen. Al bij al geeft ons dit toch een opbrengst van ongeveer 2400 KWh per jaar. Volgens onze berekeningen zouden we de investering op ongeveer 7 jaar terug hebben verdiend, en zouden we na 20 jaar ongeveer 20.000 euro verdiend hebben op onze panelen. Geen slechte investering zou ik zo zeggen. Tevens zorge onze panelen er ook voor dat onze EPB E waarde ver onder de 60 gaat, waardoor we hier ook nog eens kunnen genieten van een korting op onze onroerende voorheffing gedurende 10 jaar.
Voor het plaatsen van de zonnepanelen doen we beroep op onze sanitair man 'Torre Moerman'. We houden jullie hierover zeker op de hoogte en eens de panelen er liggen hopen we dat de energieopbrengst live via onze site te volgen is.

Labels: , ,